Veel gestelde vragen

Hoe kom ik aan een klantennummer?      
Je stuurt je naam en adres woonplaats en telefoonnummer naar gambiaforyou@hotmail.com. We reageren terug per e-mail met een klantnummer en de bijbehorende documenten. Lees deze documenten goed door alvorens u gaat verzenden!

Wat moet ik op de dozen zetten?
Op 4 zijden van de doos zet u het klantnummer en de naam en telefoonnummer van de ontvanger in Gambia.

Wanneer komt de container aan? 
Op facebook kunt je dat volgen. Daar staat het nummer van de container. Dit nummer kunt u invullen op de site van Maersk Tracking, daar kunt u de boot precies volgen. Shipment & Container Tracking | Maersk

In welke container zitten mijn spullen?
Als je je spullen komt aanleveren hoor je vaak in welke container het meegaat. Heeft u het niet gehoord, dan kunt u het via facebook Gambia for you volgen. Nadat we een container hebben geladen komen op facebook Gambia for you alle klantnummers te staan welke in de geladen container zitten.

Moet ik mijn persoon laten weten dat er wat aan komt in Gambia? 
Nee liever niet zelfs. Dat spaart een heleboel telefoontjes aan ons uit over wanneer de container aankomt. Na aankomst van een container in het magazijn wordt hij of zij gebeld door onze medewerkers in Gambia.
Het is wel fijn wanneer hij of zij het klantnummer weet.

Als er wat kapot is  wordt dat vergoed?   
Volgens onze voorwaarden is het verzenden op eigen risco! De voorwaarden kunt op onze site lezen. U bent zelf verantwoordelijk voor de manier van verpakken. Zoals het verpakt is, zo wordt het verstuurd. Let er goed op de goederen deugdelijk te verpakken! 

Ik mis een doos. 
Het verzenden is op eigen risico. Soms komt het voor dat een doos niet meer in de betreffende container past en deze wordt nagezonden in de volgende container, houdt dit in de gaten. Dozen welke NIET voorzien zijn van een klantnummer, naam en telefoonnummer van de ontvanger blijven in de hal staan tot de verzender zich meldt!

Komen jullie ook goederen op halen?
Ja! Wanneer je hiervan gebruik wilt maken kunt een mailtje sturen naar gambiaforyou@hotmail.com om een afspraak te maken. Dit wordt ingepland en er zal een ophaalafspraak worden gemaakt door de chauffeur. De ophaalkosten bedragen 0,40 per km (heen en terug). Wanneer er gebruikt gemaakt kan worden van een gecombineerde ophaalroute, dan worden de kosten verdeeld. Bij het ophalen van de goederen dienen de verzend- en ophaalkosten direct te worden betaald aan de chauffeur contant op per pin. Deelbetalingen zijn niet toegestaan.

Waar is de opslag in Gambia?
Momenteel is de loods in Ghanatown. De ontvanger wordt uitgelegd aan de telefoon waar de goederen kunnen worden opgehaald.

Mag ik levensmiddelen versturen?
Officieel niet, we zijn namelijk een charity organisatie. In kleine hoeveelheid mag je wat sturen. Denk er wel aan: het mogen geen handelsgoederen zijn!!

Mag ik vloeistoffen versturen?
Vloeistoffen mogen niet worden verstuurd. Pakken melk, frisdrank, olie en schoonmaakmiddelen zijn niet gemaakt om 12 hoog opgestapeld te worden in een container. Zij gaan heel vaak lekken. Dit betekent dat de dozen er omheen totaal vernield worden door de lekkages. Wanneer u toch vloeistoffen verstuurd heeft en er is een lekkage/schade door ontstaan worden alle ontstane kosten op u verhaald. Let goed op: dit kan betekenen dat de container opnieuw moet worden uit- en ingeladen, het zijn geen kleine bedragen waarover we dan spreken! Uitzondering: een paar flesjes shampoo o.i.d. mogen worden verstuurd mits het heel goed is verpakt (extra plakband en plastic eromheen doen!)

Wat mag ik niet verzenden?
Wat je niet mag versturen is alcohol, drugs, explosieven, munitie, frisdranken, accu's (ook niet van laptops en elektrische fietsen), vloeistoffen, goederen voorzien van een gevarenteken en handelsgoederen.
Let op: bij het verzenden van een laptop of elektrische fiets moet de accu worden gedemonteerd en zelf mee naar Gambia worden genomen. Versturen via de container is niet toegestaan.

Hoelang duurt het voordat de goederen in Gambia zijn?
Dat is moeilijk te zeggen. We zijn daarbij afhankelijk van de rederij en de havenautoriteiten in Gambia. Gemiddeld duurt het ongeveer 5 tot 8 weken.

Kan ik mijn goederen tijdelijk opslaan in Gambia? 
Je mag je goederen drie dagen gratis opslaan. Daarna zijn de kosten DAL 100 per 10 dozen of 1/2 m3 per dag.

Wanneer betaal ik de verzendkosten?
De verzendkosten dienen gelijk bij het brengen van de goederen te worden voldaan. Dit kan contant of per pin in Gilze, contant of per telefonische overboeking in Nijkerkerveen. Bij de overige depots is het in overleg. Ook bij ophalen dienen de verzendkosten (en ophaalkosten) bij de chauffeur te worden afgerekend. Dit kan contant of per pin.

Kan ik in de verzending in delen betalen?
Nee, deelbetalingen zijn niet toegestaan.

Wanneer worden mijn goederen verstuurd?
Na aanlevering (en betaling) worden de goederen verstuurd met de eerst mogelijke beschikbare container. We laden op volgorde van binnenkomst. Het kan zijn dat er eerder containers vertrekken, maar deze zijn dan al volgeboekt.

Zijn er nog kosten voor de ontvangers in Gambia?
Nee, voor alle charity goederen worden alle kosten door de verzenders betaald. De enige uitzondering hierop is wanneer er voor goederen importkosten verschuldigd zijn. Dan krijgt de ontvanger van de contactpersoon in Gambia te horen welk bedrag moet worden betaald.